چربیگیر
DAF چربیگیر
سیستم شناورسازی با هوای فشرده (DAF) جهت جداسازی مواد معلق موجود در فاضلاب به ویژه ذرات روغن مورد استفاده قرار می گیرد. نحوة عملکرد این سیستم بدین صورت است که ابتدا در مخزنی هوا با آب کاملاً مخلوط گردیده و سپس بافشار وارد تانک DAF می گردد. حبابهای بسیار ریز تشکیل شده با سرعت به سمت بالا حرکت کرده و ذرات معلق موجود در فاضلاب را به همراه خود به سطح آب برده و آنها را شناور می سازد. لذا جاروکننده سطحی (Scraper) ذرات را از سطح آب جمع نموده و به مخزن جمع آوری لجن منتقل می نماید.
در صورتی که ذرات نفتی دارای قطر بالاتر از یک میلیمتر و دمای فاضلاب پائین تر از ۴۰ درجه سانتیگراد باشد از سیستمهای شناور سازی ثقلی (Gravity Separators) استفاده می شود که در این خصوص می توان به سیستم (DAF Dissolved Air Floatation) اشاره نمود که راندمان حذف بالای ۹۵% را دارد که با تمهیدات خاصی می توان آنرا افزایش داد. همچنین خاطر نشان می سازد میزان غلظت موثر اگر بیش از ۱۵۰mg/L باشد، قبل از DAF از APIاستفاده می کنیم که راندمان را افزایش دهد. از نظر تئوری فرآیند جداسازی در جدا کننده های ثقلی بوسیله قانون استوکس در غیاب جریان توربولانسی و جریانهای گردشی پیش بینی می شود. بنابراین در عمل، بازدهی جدا کننده ثقلی بستگی به طراحی دقیق هیدرولیک جدا کننده و زمان ماند پساب دارد.
در سیستم DAF ابتدا هوا در اثر فشار حل شده و سپس به آن اجازه داده می شود تا بصورت حبابهای نسبتاً ریز در فشار اتمسفری تشکیل هسته دهد. در سیستم استاندارد IAF پره های همزن با دور بالا سبب تولید حبابهای هوا در داخل سوسپانسیون شده و نسبت به DAF ، حبابهای بزرگتری(حتی تا قطر۱۰۰۰میکرومتر) به وجود می آورند. کینتیک شناورسازی با هوا در روش IAF بسیار سریع بوده و نتیجه آن زمان ماند نسبتاً کوتاه (۵ دقیقه یا کمتر) همراه با کاهش ابعاد تجهیزات است.
درسیستم های DAF معمولاً مواد شیمیایی قبل از تجهیزات DAF در داخل مخزنی اضافه شده و با پساب مخلوط می شوند. در سیستم IAF مواد شیمیایی درست قبل از اولین سلول شناوری به پساب اضافه شده و انرژی لازم برای اختلاط با جریان تند در داخل این سلول تأمین می شود.
چربی گیر API
API مخفف واژه American Petroleum Institute میباشد. این سیستم از دهه ۵۰ میلادی به منظور جداکننده روغن از آب توسط انستیتو نفت آمریکا طراحی و هماکنون به طور کامل در تصفیه خانهها و بسیاری از واحدهای صنعتی مورد استفاده قرار میگیرد. در این روش علاوه بر حذف روغن و چربی، ذرات جامدی نظیر پیچ و مهره، ورقههای پلاستیکی، قطعات بزرگ فلزی و و غیره که غالبا در فاضلاب های صنعتی مشاهده میگردد حذف میگردد. در نتیجه در این جداکنندهها به لجن روبهای قویتری نیاز میباشد. طراحی انواع مختلف جداکنندههای آب، روغن براساس اختلاف دانسیته استوار میباشد. قابلیت و توانایی جداکننده در بهبود بخشیدن به عملکرد جداسازی روغن از پساب تابع عوامل متعددی است که عبارتند از:
- نوع و حالت روغن و چربی در پساب
- خواص جریان خاص
- طراحی و اندازه واحد
- زمان ماند پساب
باید توجه داشت که این سیستم فقط برای روغن آزاد بکار میرود و برای روغنهای امولسیونی قابل استفاده نمیباشد. جداکنندههای نوع API و CPI برای حذف و کاهش روغنهای امولسیون طراحی نمیگردند بلکه فقط برای روغنهای آزاد مورد استفاده قرار میگیرند. اندازه استاندارد قطر ذرات روغن برای حذف روغن ۱۵۰ میکرون میباشد.
گروه صنعتی آب با برخورداری از دانش و تجربهٔ بالای مهندسی در زمینهٔ محیط زیست و تصفیه آب و فاضلاب مفتخر به طراحی و ساخت سیستم API در ظرفیتهای مختلف برای صنایع گوناگون میباشد.
تصفیه فاضلاب API برای تصفیه خانه فاضلاب های صنعتی
تصفیه فاضلاب به روش API مناسب برای جداسازی مواد روغنی و فاضلاب های صنعتی